Glazbene novosti: Vatra, Robbie Williams i Leonard Cohen

Glazbeni kritičar Ante Batinović ovaj tjedan je govorio koncertnoj snimci i knjizi grupe Vatra, božićnom albumu Robbieja Williamsa i posthumnom albumu Leonarda Cohena.

Ukoričeni rock našao se u knjizi o okrugloj obljetnici grupe Vatra - ‘20 godina s  preprekama’. Tim povodom prisjetili smo se što je to radio Ivan Dečak u studiju HTV-a u emisiji Bljeskalica daleke 2004. godine uz snimku nastupa uživo Vatre, koja nije bila samo vatrena nego i eksplozivna.

Robbie Williams objavio je Božićni album. 13. je put najslušaniji izvođač u Velikoj Britaniji, gotovo poput Elvisa Presleya, no kritičari se i nisu pretgrli u ocjenjivanju njegovoga Božićnog albuma. Donosimo podsjetnik na susrete našeg Ante Batinović s Robbijem Williamsom - dva puta u Londonu i dva puta u Berlinu.

Objavljen je posthumni album Leonarda Cohena - izniman je kao i oni izdani za života velikoga umjetnika. Prisjećamo se njegova koncerta u Beču 1993. godine kada je po ljetnoj žezi skupljao kovanice koje su mu bacili na pozornicu.

Pogledajte gostovanje Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: