Vježbe u trudnoći

Svaka trudnica će vam reći da je period trudnoće posebno vrijeme u životu. Radost kojom očekujemo prinovu često je praćena tegobama koje se brzo zaboravljaju, no kojima ćemo posvetiti malo pozornosti u rubrici Vježbate s nama u kojoj s kineziologinjom Lanom Plahutar.

Mučnine, težina u nogama, bolovi u kralježnici tek su dio problema s kojima se buduće majke susreću. No vježbanje  i umjerena aktivnost u trudnoći poželjne su, pa ako liječnik nije striktno zabranio ili je riječ o čuvanju trudnoće, priključite se vježbama za trudnice. One će vam olakšati bolove u leđima, učvrstiti mišiće i naučiti vas pravilno koristiti dah što će u porođaju biti veoma važno.

Vježbanje u trudnoći će vam pomoći u post porođajnom periodu. Brže ćete se i lakše vratiti svojim aktivnostima. Naravno ne zaboravite jesti primjereno stanju, boravite često na svježem zraku, smijte se i veselite.

Kineziologinja Lana Plahutar vam daruje kratak trening, vježbe koje možete izvoditi kod kuće, no ne zaboravite da je uvijek bolje vježbati uz stručno vodstvo i u društvu.