Career Speed Dating na FER-u

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva danas se održava ćetvrti Career Speed Dating. Namijenjen je studentima STEM usmjerenih fakulteta. Na projektu se okupilo 48 poduzeća, a više od 300 studenata traži posao ili praksu.

Rimac Automobili, Infobip, Exordium Games i Gideon Brothers neka su od poduzeća koja na Career Speed Datingu traže novi visokokvalificirani kadar.Koncept karijernog speed datea svakom studentu daje priliku da u skupini od šest poduzeća sa svakim od predstavnika razgovara osam minuta. Tako u jednom danu poduzeća imaju priliku razgovarati s više od trideset studenata, a najboljima od njih javljaju se naknadno te im nude posao ili praksu u struci.

Studenti osim prilike za zapošljavanje ili praksu na Career Speed Datingu imaju priliku steći iskustvo razgovara za posao, saznati kakav dojam ostavljaju, ostvariti nova poznanstva te odabrati pravu karijeru za sebe.

Suradnja Centra Karijera FER-a s udrugom eSTUDENT pokazatelj je kako se akademska i gospodarska zajednica mogu još snažnije povezati te studentima pružiti iskustvo koje će im olakšati i pomoći u poslovnom i osobnom razvoju.