Publika s velikom sigurnošću "zeznula" Pavla na 13. pitanju!

Svi smo bili uzbuđeni još od prošle emisije popularnog kviza  "Tko želi biti milijunaš", kada je mladi student iz Ivanić-Grada Pavao Banić prekinut sirenom na 13. pitanju, ali u, za njega, nesretnoj 13. emisiji nismo dobili novog milijunaša!

I voditelj Tarik Filipović bio je vrlo uzbuđen zbog mogućnosti da Pavao nastavi uspješan niz, jer samo su ga tri pitanja dijelila od milijuna, a još je dva džokera imao u "džepu". Nažalost, "pao" je odmah na prvom! Pitanje za 250.000 kuna glasilo je: Koji se metal "ušuljao" u srce vitamina B12 - krom, nikal, kobalt ili cink? Nije išao na džoker pola-pola, već je zatražio pomoć publike, koja je s čak 62 posto stisnula odgovor cink. Poslušao je savjet, ali odgovor je bio pogrešan! Radilo se o kobaltu - jedinom metalu u strukturi nekog vitamina, B12 ili kobalamina.

Nakon njega najbrži prst imao je 27-godišnji magistar povijesti Matej Križman iz Pule, koji je na pitanju za 4.000 kuna zatražio džoker pola-pola: Koji je filmski i književni lik pred kraj života zaboravio hodati i govoriti - Benjamin Button, Juriij Živago, Vito Corleone ili Hannibal Lecter? Tarika je nasmijao asocijacijom da je Živago onaj ruski film koji dugo traje...  U ponudi su ostali Button i Živago, pa se točno odlučio za Buttona. Publika se iskupila na sljedećem pitanju: Na kojem otoku ne postoji istoimeno naselje - Cresu, Pagu, Korčuli ili Braču i s 39 posto točnih odgovora Brač pomogla Mateju.
 

Ali, već je sljedeće pitanje iz Tarikovih vremena uzelo i trećeg džokera - zovi, a tražio se dobar poznavatelj opusa Azre. Je li Štulić pjevao pjesmu Pavel, Detour, Jinx ili Yammat nije znao ni džoker.  Matej je riskirao rekavši Pavel, a Tarik nam je, dakako, otpjevao početak pjesme koju, kaže, nikad nije razumio - odgovor je bio točan! Tako je Matej  bez džokera hrabro krenuo dalje... Međutim, na pitanje: Gdje su "s neba pali" Armstrong, Collins i Aldrin nije znao odgovor i odlučio je odustati te otišao kući s osvojenih 16 tisuća kuna! I dobro da nije riskirao, jer točan je odgovor bio u Tihi ocean, a on bi se odlučio za Dolinu smrti.

Treći je večerašnji natjecatelj bio 48-godišnji otac četvero djece Domagoj Njegovan iz Našica. Prvo pitanje koje ga je mučilo glasilo je; Nedostatak koje kiseline uzrokuje skorbut, nekada pogubnu bolest pomoraca - mliječne, folne, jodne ili askorbinske? Zatražio je pomoć publike, koja je s čak 63 posto glasala za askorbinsku kiselinu - i donijela mu 4.000 kune. Nove nedoumice donijelo je pitanje za prelazak drugog praga: Koji sir ne pripada skupini plavih sireva - camembert, gorgonzola, roquefort ili stilton? Iako je ljubitelj sireva, tražio je džoker 50:50 i između camemberta i stiltona točno odabrao prvog.

Šećer na kraju emisije bila je mozgalica: Kad bismo sve odgovore u igri Najbrži prst pročitali po abecedi, koji bi odgovor bio četrnaesti po redu:  CADB, BDCA, CBAD ili DABC? Domagoj je dobrom računicom stigao do točnog odgovora A - CADB i osvojio 64.000 kuna. Sirena ga je prekinula prije 12. pitanja i sa džokerom zovi, pa svakako budite s nama i sljedećeg četvrtka, jer opet vas pitamo Tko želi biti milijunaš?


Niste li gledali ovotjedno izdanje kviza, a želite provjeriti svoje znanje, potražite ga na našoj multimedijskoj usluzi HRTi, gdje će biti još neko vrijeme.