Hit trend na Otoku: Psi na biralištima

Možda nemaju pravo glasa, no psi su svejedno bili dijelom britanskih parlamentarnih izbora u četvrtak.

- Velika pobjeda Johnsona - idući mjesec Velika Britanija izlazi iz EU


Proteklih godina postala je to tradicija i birači i političari počeli su dovoditi svoje četveronožne kućne ljubimce na birališta, a ne samo konzervativni premijer Boris Johnson.

- Pas Dilyn traži od vas da danas podržite konzervativce, napisala je Johnsonova stranka u tvitu uz fotografiju psa britanskog premijera koji je za tu prigodu imao plavu ogrlicu u znak potpore toj stranci.Kampanja na Twitteru #dogsatpollingstations (psinabiralištima) čini se da je jedna od rijetkih stvari koje ujedinjuju politički podijeljene Britance i pridružili su joj se i čelnica Škotske nacionalne stranke (SNP) Nicola Sturgeon kao i laburistički gradonačelnik Londona.

- Moje je ime Sadiq Khan, gradonačelnik sam Londona. Ovdje sam s Lunom, glasamo, a učinite to i vi, kazao je Khan u video poruci stojeći sa svojim ljubimcem.Sturgeon, čija se stranka koja podržava neovisnost Škotske i protivi Brexitu, natječe samo u Škotskoj kazala je kako "prevladava strah od pasa zbog poziva da svi glasaju za ciljeve SNP-a.

Tema pasa na izborima ponudila je malo opuštanja na društvenim mrežama kojima je vladala užarena kampanja zbog britanskog odlaska iz EU-a.
I birači su postavljali fotografije svojih pasa na biralištima pozivajući ljude da se odazovu izborima.