Uz nas niste sami: Pomoć Centru za rehabilitaciju Stančić

Hrvatska radiotelevizija u suradnji sa Savezom društava Naša djeca Hrvatske i udrugom Smiješak za sve ovogodišnju završnu emisiju humanitarnog projekta "Uz nas niste sami: za osmijeh u srcu", koja će se održati u nedjelju, 15. prosinca u izravnom prijenosu na HTV1 od 17:14 sati, posvećuje djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u KBC-u Osijek i KBC-u Rijeka, te odraslima s invaliditetom koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić u Dugom Selu.

Cilj humanitarnog projekta „Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu" je podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te prikupiti donacije koje će omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine.

Kišnim danom volonteri se žure u posjet štićenicima Centra za rehabilitaciju "Stančić". Uglavnom šeću parkom, što je svima najomiljenija aktivnost. No, kada nije lijepo vrijeme, susreću se u dnevnom boravku.

Volonteri "Smiješka" za sve redovito dolaze. Oni su prijatelji i sugovornici i pružaju toliko potrebnu pažnju i toplinu. Bez njih bi ovi ljudi mnogo manje izlazili i bili bi još izoliraniji u svojem svijetu.

Pomažu ne samo korisnicima nego i osoblju Centra za rehabilitaciju. No kada dajete, uvijek i primate. Volontiranjem obogaćuju i vlastiti život.