Pomoć samohranom ocu šestero djece

Došašće je vrijeme u kojem smo pozvani misliti i na druge. Pomoć svih ljudi dobra srca potrebna je obitelji Sršen iz Opuzena, koja se mora iseliti iz stana u kojem trenutačno živi. Nekadašnji golman opuzenskog Neretvanca Roland Sršen samohrani je otac šestero djece, od kojih su dvoje - osobe s invaliditetom.

U opuzenskoj sportskoj dvorani malonogometni turnir veterana. Igrači srednjih godina u mladosti su branili boje Hajduka, Dinama, Zrinskog, Neretve i Neretvanca. U Opuzen su došli igrati kako bi pomogli bivšem kolegi.

- Okupili smo se ovdje za našeg Ronlada da probamo nešto učniti za tu djecu, za tu obitelj, kaže Joško Popović, VMNK Opuzen.

- Drago nam je da su nas pozvali da možemo sudjelovat na humanitarnom turniru, da možemo pomoći, ističe Joso Bulat, VMNK Šibenik.

- Nadamo se da će akcija uroditi plodom što bolje i da ovo je najmanje što smo mogli napravit u ovom trenutku, rekao je Igor Musa, VMNK Mostar.

Rolandu Sršenu, negdašnjem golmanu Neretvanca, prije četiri mjeseca preminula je supruga, a on je ostao sam sa šestero djece. Dvoje od njih osobe su s invaliditetom. No nedaćama brojne obitelji, koja se natiskala u maleni stan, tu nije kraj.

- Nije problem ostat u tih 50 kvadrata ali sam dobio rješenje da moram iselit i ne znamo što ćemo, rekao nam je Ronald Sršen.

Ali zato zna njegov sugrađanin Zlatko Mustapić, voditelj akcije "Izgradimo dom obitelji Sršen".

- Oni mogućnosti nemaju, ulica im prijeti, to može bit sutra, može biti za mjesec dana, ali evo nadajmo se da ćemo mi prije skupit novac i napravit kuću, kaže Mustapić.

Roland već ima građevinsko zemljište na kojem, zbog brojnih problema koji su zadesili njegovu obitelj, još nije počeo graditi kuću.

- Ne mogu, sam radim, ne mogu ja to sam isfinancirati nikako, kaže Ronald.

Na turniru i humanitarnom koncertu prikupljeno je 25 tisuća kuna, a pomoć su obećali i izbornik Zlatko Dalić te Darijo Srna. Najavile su pomoć i braniteljske udruge jer Roland je dragovoljac Domovinskog rata.