U Splitu otvorena Kuća jezika i kulture

Na carskom Peristilu u Dioklecijanovu Splitu udruga ‘Prokultura' pokrenula je 'Kuću jezika i kulture'. Bit će to izlog europskih i svjetskih jezika i kultura, mjesto različitosti i poštovanja, koje su na sinoćnjem otvorenju obasjali pomno odabrani anđeli našeg vrsnog fotografa Ive Pervana.

Velika gužva u donedavnim prostorijama banke na Peristilu. U mjesecu blagdana Splićane su u zagrljaj pozvale fotografije snimane tijekom desetak godina Pervanova hodanja po crkvama i katedralama.

- Ako nam išta sada treba, trebaju nam anđeli da nam pomognu, poručio je Ivo Prevan. Hrvatska je prostor apsolutne ljepote koja u fotografijama Ive Pervana nikad neće postati izgubljeni zavičaj.

Cilj 'Kuće jezika i kulture' očuvanja je života u samom središtu turističkoga grada, a vodi je udruga 'Prokultura', nevladina organizacija koja istražuje područje kulturnih i obrazovnih politika.

- Kultura se ne može odvijati slučajno, bez vođenja. Ona mora biti organizirana i zato se nadamo potpori i Ministarstva kulture i Splitsko – dalmatinske županije i Grada Splita i svih ostalih jedinica lokalne samouprave, napominje utemeljiteljica 'Kuće jezika i kulture' Nansi Ivanišević.

Najavljen je bogat program koji će predstavljati Split i hrvatske posebitosti domaćima i stranima i kuća jezika i kulture koja će biti izlog svjetskih jezika, uzajamnog upoznavanja i poštivanja.