Balet kao rekreacija

U ranom 16. stoljeću u Italiji, prvi puta se spominje naziv balletti, koji je označavao figuralni ples. Iako je svaki ples imao neku temu, s drugim ga je plesovima povezivao jedino opći mitološki karakter sadržaja.

Danas balet percipiramo kao posebnu plesnu formu, koju krasi strogost i preciznost tehnike, ali i ljepota i lakoća balerina i baletana na sceni, koja ovu strogu formu čini lakom i privlačnom.

Svatko je barem jednom poželio plesati balet, pogotovo bijeli balet poput Labuđeg jezera ili Giselle. U Hrvatskoj postoje škole klasičnog baleta i suvremenoga plesa u kojima se školuju budući plesači. Karijera baletnog plesača/ice kratka je. Težina baletne  tehnike i svladavanje tehnike  špice, ostavljaju trag na zglobovima i kralježnici plesača. Ipak mnogima je balet neostvareni san.

Danas kad  su se počeli otvarati tečajevi rekreativnog baleta svoje snove možete donekle ostvariti.

Andrea Solomun, balerina, baletna pedagoginja i koreografkinja dugo je razvijala svoju rekreativnu metodu baleta koja će biti pristupačna svima, edukativna, jednostavnija od stroge baletne tehnike, a koja će vam ipak dati taj osjećaj ljepote i lakoće plesa.

Metoda je nastajala dvije godine i danas And balet uspješno pohađaju mnogi rekreativci.

U sustavu školovanja Andrea's room možete se i školovati za pedagoga And baleta pa potražite na mreži više podataka o Andrei Solomun i njezinoj metodi.