Glazbene novosti: Ivo Robić, Goran Bare i mlade nade

Glazbeni novinar Ante Batinović ovaj tjedan donosi priče o Sea Star festivalu i Ivi Robiću, monografiji o Goranu Baretu te o novim nadama hrvatske glazbe Detmeću, Suicidalu i Playground Hustleu.

Senzacionalni umaški Sea Star festival i ove će godine pokušati opravdati svoj renome novim izdanjem koje će se održati u svibnju 2020. godine, a - prema Batinovićevu mišljenju - postoji i zanimljiva je poveznica te manifestacije s Ivom Robićem i terasom hotela Kvarner iz sredine prošlog stoljeća.

Goran Bare, 'plemeniti vitez panonske ravni', dobio je monografiju naslovljenu, a kako drugačije nego 'Budi ponosan!' autora Aleksandra Dragaša, a ima Bare i novi nosač zvuka - kolekciju pjesama 'Baretov blues 21. stoljeća'. Sve se to događa u godini njegova trijumfa: remek djela 'Nus pojave' i veličanstvenog showa na Šalati ovoga ljeta.

Batinović je ukazao i na nove nade hrvatske glazbene scene – skupine Detmeć i Suicidal ali ponajviše na Playground Hustle, čiji se zvuk najavljuje kao 'bezobrazno flertovanje s eksperimentiranjem' - po pjesmi i video spotu nije riječ o jeftinom marketinškom triku.

Detalje doznajte u snimci gostovanja Ante Batinovića u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: