Dubrovnik: Božićni sajam Udruge za Downov sindrom

U Dubrovniku je za županijsku Udrugu za Downov sindrom održana humanitarna božićna placa. Poznati Dubrovčani prodavali su rukotvorine i božićne ukrase.

Humanitarna božićna placa okupila je poznate dubrovačke sportaše, umjetnike, političare. Dobro raspoloženi prodavali su rukotvorine za Udrugu za Downov sindrom Dubrovačko- neretvanske županije.

- U ovo predbožićno vrijeme, ali i cijelu godinu, da približimo probleme te djece i njihovih roditelja široj javnosti, rekla je Sanja Putica, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja.

Prodavači su bili uspješni - zaradili su više od 7000 kuna.

Tko nije stigao u Lazarete, božićne ukrase može kupiti u prostorijama Udruge. Izrađuju ih članovi na radionicama.  Njihova tvornica ljubavi otvorena je cijele godine.

- Dosta radimo s glinom i njima je to drago. Radimo keramičke anđele po kojima smo poznati, razne šalice, uporabne predmete. Svega se tu nađe, naglašava Marijana Bender, dopredsjednica Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije.

Na adresi Iva Vojnovića 31 uvijek možete naći prigodan dar od keramike koji će nekoga razveseliti. Istodobno pomažete rad Udruge.