Predstava o oporavku od anafilaktičkog šoka

Kazalište se bavi različitim životnim temama: povijesnim i suvremenim, zabavnim i tragičnim, no rijetko zdravstvenim. Ipak, novo neovisno kazalište A teatar dotaknulo se zanimljive teme oporavka od anafilaktičkog šoka.

Anafilaktički šok iznimno je snažna alergijska reakcija, koja, ako se brzo ne reagira, može prouzročiti smrt, a ‘Anafilaksa’ je nova predstava A teatra, novog neovisnog kazališta, izvedena sinoć u kazalištu Vidri.

- U predstavi se radi o djevojčici Irmi koja je preživjela anafilaktički šok i ostala je bez kose, bez ijedne dlake na tijelu i kao posljedicu toga, naravno, morala se snalaziti u društvu i boriti se s neprihvaćenošću, kaže autorica i izvođačica predstave Ana Merlin.

Interaktivna i multimedijska drama s komičnim elementima djelo je s porukom: Trebamo biti onakvi kakvi jesmo i trebamo prihvatiti sebe i druge onakve kakvi jesu, ističe Merlin.

Predstave neovisnih kazališta uglavnom su skromne scenografije, no nerijetko vrlo kvalitetne i gledane.
- Nakon premijere u kazalištu Vidri, vjerujemo da ćemo putovati po cijeloj Hrvatskoj i naravno malo po Europi, a možda čak i na neki drugi kontinent odemo. Već smo imali iskustva s gostovanjima u Indiji, najavljuje Ana Merlin.

Jezična barijera ne postoji za A teatar, pa namjeravaju raditi dvojezične predstave, na hrvatskom i engleskom jeziku.