Vukovarski volonteri za najugroženije obitelji

Zaposlenici i volonteri Crvenog križa Vukovar već danima razvoze štednjake na kruta goriva najugroženijim obiteljima na vukovarskom području. Zahvaljujući donacijama i uspješno provedenoj akciji deset obitelji ove će zime imati toplije domove.

Radenkova obitelj ove će se zime grijati novim štednjakom. Uz socijalnu pomoć, bolesnu suprugu i troje nezaposlene djece nije mogao zamijeniti dotrajalu peć kojom se koristio godinama.

- Živi se normalnim životom. Ne možemo ništa promijeniti, da možemo nešto bi mijenjali. Zdravstveno nismo sposobni za rad, govori Radenko Jurić iz Vukovara.

Prije tri godine Radenko je doživio nesreću na poslu - pao je s krova i slomio tri rebra. Zbog te ozljede više ne može raditi pa mu je svaka pomoć potrebna.

- 1600 kn skrbi, dok se plati dio režija, dok djeci daš, obuća, odjeća, hrana, dolaze blagdani, Nova godina, ističe Radenko.

Zahvaljujući dobrim ljudima neće se morati brinuti o tome kako ove zime ugrijati dom.

- Ovo su višenamjenske pjeći. Naši korisnici mogu se i ugrijati i nešto si skuhati. Akcija je bila uspješna, zahvaljujući osnovnim i srednjim školama i firmama koje su nam pomogle i prikupili smo sredstva za deset peći na kruta goriva, naglašava Vlatko Glavaš, ravnatelj Crvenog križa Vukovar.

Crveni će križ nastaviti akciju prikupljanjem drva za ogrjev, hrane i higijenskih potrepština.

- Najviše nam je potrebna konzervirana hrana, brašno, šećer, ulje, ono što je potrebno za svakodnevni život, ističe Glavaš.

Najviše žele svim obiteljima omogućiti dostojanstven Božić - u toplim domovima za blagdanskim stolom.