Božićni grad u Makarskoj

Ovogodišnji adventski hit u Srednjoj Dalmaciji Božićni je grad u Makarskoj. Prepun je događaja, što je razlog više za turistički rast koji, sigurni su u gradu, neće izostati ni dogodine. I to - ne samo u sezoni. 
Umjesto parka - šuma. I to - čarobna!
 

- Predivno! I za djecu i za odrasle. Ima sadržaja, sve je ukrašeno kao nikada do sada, govori Erna.

Fotografije s "jedinstvenoga morskog Adventa", zahvaljujući društvenim mrežama, već naveliko obilaze svijet. 

- Jako su lijepo uredili a najviše pohvala za invalide tako da i oni mogu ući i uživati u ovom blagdanskom veselju, rekla je Aida.

A Makarani ga - rado dijele.

- Povezivanjem tunelom sveti Ilija, napokon možemo ostvariti bolju suradnju Makarske rivijere i Imotskog vinogorja, ali i cijele krajine u smislu proizvoda koji se proizvode u našem polju, naglasio je Nikola Grabovac, imotski vinogradar i vinar.

Pa i krumpira. Bez kojega nema ni nadaleko poznate makarske slastice.

- To su čarobne fritule. Dalmatinske fritule kako su radili naši stari od krumpira, pokazuje Lovorka Vuković, proizvođačica fritula.

Božićni grad omiljeno ljetno odredište čini tako sve privlačnijim i zimskim.

- S ulaskom Valamara, sljedeće zime se otvara hotel Dalmacija ili Meteor. Biokovo, zdravstveni turizam, pripreme sportaša, sve za što Makarska ima uvjete, ističe Hloverka Novak-Srzić, direktorica TZ-a Makarska.

Već za božićne i novogodišnje blagdane Makarani očekuju nekoliko tisuća gostiju, a u sezoni - dodatni rast i nove rekorde.