Zadarski sportski novinari organizirali humanitarnu akciju

Zadarski sportski novinari, tradicionalno uoči blagdana, organiziraju humanitarnu akciju za Socijalnu samoposlugu u samostanu sv. Frane. Akciji se svake godine odazove sve više sportaša i klubova.

Kondicijski trening i utege jutros su zamijenili paketima brašna, šećera i drugih namirnica.

- To je najslađi trening. Mi veslači se uvik odazovemo i to je najmanje što možemo učiniti, objašnjava Branimir Vujević, olimpijac u veslanju.

- Već peta godina. Tribalo bi i češće, ali takva je situacija. Lipo je da se nađemo svi skupa i pomogne koliko tko može, kaže Petar Cupać, olimpijac u jedrenju.

Okupe se često s humanitarnim ciljem zadarski sportaši i sportski novinari. Nedavno su tako organizirali akciju darivanja krvi. Prikupljeno je 55 doza krvi. A uskoro će pomoći osnovnoškolcima koji nemaju sportsku dvoranu.

- A imaju vanjsko igralište, pa ćemo nastojati putem humanitarne sportske akcije da održimo turnir, da bismo mogli napraviti podlogu na tom sportskom igralištu, ističe Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice grada Zadra.

Danas su napunili police Socijalne samoposluge.

- Svi zadarski sportaši su se odmah odazvali. Istina većina njih je na sportskim borilištima van lijepe naše ali su ipak odlučili da će na bilo koji način sudjelovati u ovoj akciji, kaže Željko Kapelari, novinar HR-a i predsjednik HZSN-a, sekcija Zadar.

- Osjećaj je odličan, pomagati, ja sam uvijek za, mi smo uvijek spremni što god treba, naglašava Katarina Gašparović, višestruka državna prvakinja u atletici.

I na terenu i u privatnom životu oni su uzor ovim mališanima, koji su također pridonijeli humanitarnoj akciji za socijalnu samoposlugu.