Kako se Pag priprema za novu turističku sezonu

Turizam je odavno nada za naše otoke, a novi trendovi mogli bi uistinu promijeniti sudbinu ovih jadranskih dragulja.

Otok Pag dovoljno je velik, osebujan, raznolik i bogat poviješću da uz malo truda i ciljanih investicija može računati i na mnogo dulju sezonu.

- Turisti u današnje vrijeme više nisu turisti kao što su nekada bili - 15 dana plaža, sunce i more. Oni sada žele aktivan turizam, pa smo se mi na Pagu počeli baviti tim outdoor turizmom. Turisti naravno obožavaju Pag jer je raznoliki otok, otok je kontrasta, rekao je Alan Crljenko, vodič za planinare i bicikliste.

Paški jedinstveni krajobraz dodana je vrijednost svakoj investiciji, pa su neke staze već ucrtane na kartama ljubitelja aktivnog odmora. Dakle, valja ponuditi sadržaje koji bi privukli nekoga baš ovamo. Stoga je biciklistička staza u izgradnji adut u rukavu za sljedeću sezonu.

- Kako ga mi zovemo, Mjesečev otok. Ljudi su zainteresirani za ovo zato što mogu probati nešto novo. Naša konfiguracija terena je jako interesantna, nemamo preveliku visinsku razliku, otprilike nekakvih tristotinjak metara je najviši vrh na otoku. Prema tome, teren je vrlo prikladan za sve uzraste, od starijih osoba do mlađih i onih koji su u odličnoj spremi, rekao je Fran Bukša, vodič za bicikliste.

Sve bi, uključujući tri odmorišta, trebalo bi biti spremno do početka travnja. Uz ova ulaganja, turistički djelatnici pet otočnih zajednica - Paga, Novalje, Povljane, Kolana i Stare Novalje - odlučili su planirati i ulagati zajedno kad je u pitanju outdoor turizam. Nesumnjivo na korist i otočana i budućih posjetitelja.