Advent u Donjem Miholjcu

Vrijeme adventa u Donjem Miholjcu žiteljima tog slavonskog gradića omiljeni je dio godine. Usprkos jesenskim temperaturama uvijek se nađe načina za stvaranje predbožićnog ugođaja. Posebice to vrijedi za mališane koji ovih dana uživaju na klizalištu s umjetnim ledom.

Na radost najmlađih Miholjčana u igrama na ledu danas se može uživati i za toplijeg vremena. 

Zbog visokih temperatura, ali i sigurnosti posjetitelja u Donjem se Miholjcu umjesto na pravome ledu kliže na umjetnoj podlozi.

- Pokazalo se dobro. To je nešto novo, djece ima dosta. Čekamo kad škola završi, kad su zimski praznici, omogućujemo im i ove aktivnosti, rekao je Vladimir Skeledžija, voditelj klizališta.

I nije slučajno da je adventsko klizalište niknulo blizu osnovne škole i vrtića, jer prosinac je za mnoge mališane najljepši mjesec u godini. Vrijeme je to za zabavu, ali i kreativni rad.

- Od izrade adventskog vijenca pred našim dvorcem, zatim smo imali Božićnu priredbu, svetog Nikolu, imali smo izradu različitih ukrasa, govori Jadranka Landup, ravnateljica Dječjeg vrtića "Pinokio" iz  Donjeg Miholjca.

Božićno ozračje osjeća se i na ulicama. Odrasli Miholjčani koji, iako godinama svjedoče iseljavanju svojih sugrađana u potrazi za boljim životom, ipak vole svoj grad.  

Dok se stariji pripremaju za Božić - mališani na svoj način podsjećaju da je advent ponajprije vrijeme zajedništva i druženja s najmilijima.