Istražni zatvor vozaču koji je ozlijedio glumca Aleksandra Bogdanovića

U jednomjesečnom istražnom zatvoru završio je 22-godišnji vozač osumnjičen da je automobilom na pješačkom prijelazu naletio na glumca osječkog HNK-a Aleksandra Bogdanovića, teško ga ozlijedio i pobjegao s mjesta nesreće, izvijestilo jedržavno odvjetništvo.

U prometnoj nesreći teško ozlijeđen glumac Aleksandar Bogdanović

Ne navodeći identitet osumnjičenika i ozlijeđenog tužiteljstvo je priopćilo kako sumnja da je 22-godišnjak 21. prosinca 2019. u 22,36 sati u Osijeku, upravljao automobilom svjestan da za to nije obučen, zbog čega može ugroziti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Dodaju da se do raskrižja, gdje je iscrtan obilježeni pješački prijelaz, nije približavao brzinom kojom ne ugrožava pješake te je uslijed tog  propusta, prednjim dijelom vozila udario Bogdanovića koji je prelazio preko pješačkog prijelaza.

Od siline udara pješak je odbačen i pao je na kolnik te je zadobio osobito teške tjelesne ozljede opasne po život, zbog čega je zadržan na liječenju u osječkom Kliničkom bolničkom centru.

Ističu da se 22-godišnjak, iako svjestan da je ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju, koja ga je naknadno pronašla i uhitila.

Sudac istrage osječkog Županijskog suda prihvatio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor, izvijestilo je tužiteljstvo.