Sasvim poseban Advent u Vižinadi

Večer uoči Badnjaka prvi je put organiziran adventski program u maloj istarskoj općini Vižinadi koja je ove godine službeno postala Općina prijatelj djece.

Uz zborske božićne pjesme počeo je prvi Advent u Vižinadi. Večer za druženje uz kuhano vino, slane i slatke zalogaje. Družili su se i roditelji i djeca, a neki i zasukali rukave. "U prvom redu djeca, onda mi veliki da ih služimo. Svi prilozi za djecu, kaže Dorjano Arman. A dječji radovi, polaznika vrtića i škole u općini - za humanitarnu prodaju. 

- Sav prihod od prodaje će se uplatiti u poseban Fond za djecu i možda dobra prilika da se kroz niz raznih akivnosti uplaćuje u taj Fond i utroše se onako kako djeca žele, želimo čuti i njihov glas, kaže Marko Ferena, načelnik općine. Pa je i zbog toga Vižinada ove godine službeno postala Općina prijatelj djece.

No, za Baku Mraz nema razlike između malih i velikih. Svi su bili dobri u Vižinadi. I pridružili se povorci baklji. A nakon toga, na scenu su stupili glazbenici Zajednice Talijana - Brass band sa 'satelitskim bendom s 5 pjevačica koje pjevaju soul o funk. Uz takvu glazbu, ni na tek koji stupanj iznad nule, nije bilo teško feštati dugo u noć.