Djed Božićnjak putuje svijetom i dijeli darove

Djed Božićnjak putuje svijetom kako bi na vrijeme isporučio božićne darove djeci diljem svijeta. Njegovo putovanje možete pratiti na internetskoj stranici NORAD-a  www.noradsanta.org .

Nekoliko obitelji okupilo se u njegovoj službenoj rezidenciji u Rovaniemiju u Finskoj, otpjevali su mu božićne pjesme i ispratili ga. 

Prva etapa puta bila mu je Sjeverni pol gdje je saonice napunio darovima. Potom je nastavio svoj najdulji dan u godini.

- Nadam se da ćete svi Božić provesti u miru, s prijateljima i obitelji. Također, ne zaboravite pogledati oko sebe i biti prijatelj onima koji su ovih dana usamljeni, rekao je.NORAD, Sjevernoameričko zapovjedništvo za protuzračnu obranu, više od 60 godina prati uživo kretanje Djeda Božićnjaka dok kočijama u koje su upregnuti sobovi obilazi svijet i dostavlja darove.

- Primarna misija NORAD-a je obrana Sjeverne Amerike od prijetnji no s ponosom nastavljamo tradiciju praćenja kretanja Djedice širom svijeta, naveo je NORAD u priopćenju.

Internetsku stranicu NORAD-a www.noradsanta.org na kojoj se bilježi svaki korak Djeda Božićnjaka svake godine pogleda 15-ak milijuna ljudi iz više od 200 država. Njegov put možete pratiti i putem Facebooka, Twittera, Instagrama, YouTubea.