Stanković: Dobio sam najljepšu božićnu čestitku

Voditelj i urednik emisije "Nedjeljom u 2" HTV-a, Aleksandar Stanković, na Facebook stranici emisije objavio je, kako je naveo, "najljepšu božićnu čestitku".

Aleksandar Stanković prenosi pismo koje je dobio od jednog gledatelja, a koji je nakon što je odgledao njegovu emisiju, odlučio potražiti pomoć kod neuropsihijatra. Ističe da mu je emisija puno pomogla, da se sada puno bolje osjeća.

"NAJLJEPŠA BOŽIĆNA ČESTITKA

Poštovani gospodine Stankoviću,
osjećam potrebu da Vam se zahvalim.

Naime, nakon što sam odgledao Vašu emisiju emitiranu 24.11.2019. na temu depresije odmah sam pozvao kliniku i rezervirao termin kod neuropsihijatra. Dobio sam dijagnozu klinička depresija sa poremećajem anksioznosti F33.

Danas mi je treći dan od kako su antidepresivi počeli djelovati. Danas je treći dan kako apsolutno vjerujem da moje liječenje počinje. Ovo je treća sedmica kako pijem antidepresive. Prije mjesec dana stajao sam na rubu svoje terase na devetom spratu i tek tako pomislio da skočim. Niti dan danas ne znam zašto nisam. Srećom.

Prije dvije godine doživio sam burnout, kako to zovu, sindrom izgaranja na poslu. Građevinar sam, imam 39 godina i zajedno sa suprugom vodim firmu. Burnout je takođe jako važna tema za govoriti, i iako pretpostvljam da nema smisla da se vi konstantno bavite ovakvim temama, čvrsto vjerujem da imate kolege kojima možete savjetovati teme.

Ukoliko Vas put nanese u Tuzlu i budete imali vremena rado bih vas počastio večerom ili pićem u znak zahvalnosti.

Želim da znate da to što radite ima smisla i da sigurno nisam jedina osoba kojoj je ova emisija pomogla.

Srdačno Vas pozdravljam,
želim Vam srećan Božić,
i beskrajno hvala još jednom

Podaci poznati redakciji
Tuzla 25.12.2019., stoji na Facebook stranici emisije "Nedjeljom u 2".