Mlada fotografkinja s Downovim sindromom

Bit će ovo godina za pamćenje mladoj Stelli Matulić, Splićanki s Downovim sindromom. Dvije njezine fotografije postavljene su na izložbi mladih fotografa.

Stella Matulić danas je dvadesetogodišnjakinja koja se već nekoliko godina bavi fotografiranjem i postala je poznata u splitskim fotografskim krugovima. U fotografiju se, kaže, zaljubila nakon završene radionice u Udruzi Sindrom Down 21 Split, prije točno tri godine.

- Tamo smo skužili da ima nešto i da radi dobre motive. Tad se počela intenzivnije baviti time i za svoj dvadeseti rođendan organizirala je izložbu, kaže Stellin brat Ante Matulić. Stoga se ta prva samostalna izložba zvala "Stelinih 20." Kod fotografije, kaže Stella - voli da sve bude na svome mjestu, a najčešće fotografira "pejsaže, bebe, radnike, takve stvari".

Stellina priča tu ne staje, jer ona i brat Ante za mjesec dana kreću u novu pustolovinu - Stella će putovati s Antom i prvi se put okušati u putopisnoj fotografiji. Prva im je destinacija Marakeš, put su već uplatili.