Zanimljive činjenice o filmu Harry Potter i odaja tajni

Za djecu na školskim praznicima Hrvatska radiotelevizija priredila je bogat filmski program, među kojim se posebno ističe prava poslastica: ciklus od svih osam filmova o najslavnijem mladom čarobnjaku Harryju Potteru.

Drugi iz megapopularne fantastične franšize je film Harry Potter i odaja tajni.


Jeste li znali?

1. U izradi scene u kojoj su se Harry Potter i Roni survali u Whoming Wilow uništeno je čak četrnaest automobila Ford Angliasa.

2. Najsmješnija rečenica koju je izgovorio lik Dracoa Malfoya improvizirao je glumac Tom Felton. U trenutku snimanja, Tom je izmislio rečenicu: Nisam znao da možeš čitati koju je izgovorio Harryu samo zato što je glumac koji tumači lik Harrya Pottera u tom trenutku zaboravio svoj tekst.3. Ulogu Gilderoya Lockharta trebao je izvorno tumačiti Hugh Grant. Morao se povući zbog pretrpanog rasporeda. Nakon njega, producenti su razmatrali Jude Lawa, ali su odbacili tu pomisao smatrajući ga premladim. 

4. Rupert Grint, glumac koji tumači lik Rona Weasleyja, u ovom filmu nastupa u sceni preplavljenoj paucima. Sam glumac pati od jake arahnofobije - straha od paukova. U tom trenutku, u sceni u kojoj se Harry suočava s mnogobrojnim, ogromnim paucima, i nije trebao glumiti, zar ne?

5. Na kraju filma u sceni u kojoj je Hermiona trebala zagrliti Harryja i Rona kad je ušla u Veliku dvoranu, glumica Emma Watson jako se zbunila na snimanju. Tada je u scenariju promijenjeno da zagrli prvo Harrya, a potom Rona. No, i takav ju je scenarij zbunio, pa je Emma prvo zagrlila Harrya, ali Ronu samo pružila ruku.

Film Harry Potter i odaja tajni možete pogledati večeras na Drugom programu u 21 sat.

Već sutra u 20.05 slijedi Harry Potter i zatočenik Azkabana