Što znate o filmu Harry Potter i Red feniksa?

Večeras na Drugom program programu u 21 sat pogledajte film 'Harry Potter i Red feniksa', peti film iz ciklusa o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.

Jeste li znali?

Da je obiteljsko stablo Siriusa Blacka prikazano na tapiseriji u sjedištu Reda feniksa, odnosno obiteljskoj kući Black, potpuno je autentično?

J. K. Rowling je zaista je napisala više od 70 imena za tapiseriju obiteljskog stabla Black, baš kao i detalje o odnosima između svakog člana. Kuća koja već naraštajima pripada Blackovima, drevnoj obitelji čistokrvnih čarobnjaka, nalazi se na Grimmauldovom trgu br.12.

Da je naušnice u obliku rotkvica koje nosi lik Luna Lovegood sama izradila Evanna Lynch, glumica koja tumači lik Lune.

Da je za zidne tanjuriće u sobi profesorice Dolores Umbridge,  koju tumači Imelda Staunton, poziralo više od 40 mačića.

Da se boja kosa Nymphadorije Tonks (Natalia Tena) razlikuje u knjizi i filmu? Dok je u knjizi kosa Nymphadorije ružičasta (bubble gum pink,  boja žvakaće gume) u filmu je ona ljubičasta. Napravljeno je to zato što su scenaristi ružičastu boju isključivo vezali uz lik profesorice Umbridge.

Da je boja očiju Daniela Radcliffea u njegovim scenama digitalno izmijenjene jer zbog jake alergijske reakcije nije mogao nositi zelene leće s kojima bi imao boju očiju baš kao u knjizi.

Glavni glumac izjavio je kako voli ovaj film jer scenarij prikazuje prekrasan odnos između Harryja Pottera i Siriusa Blacka, dodavši kakao mu je ovaj film poseban jer "u njemu često dobijete Garyja Oldmana".