Nepoznato o filmu 'Harry Potter i Princ miješane krvi'

Večeras na Drugom programu u 21 sat pogledajte film 'Harry Potter i Princ miješane krvi', šesti film serijala o najpoznatijem čarobnjaku Hogwartsa.

Film o šestoj godini školovanja Harryja Pottera i prijatelja u Hogwartsu je nominiran za Oscara 2010. u jednoj kategoriji, te BAFTA-u u dvije kategorije.

Glumac koji je utjelovio mladog Toma Riddlea (punim imenom Tom Marvolo Riddle, odnosno Lord Voldemort) i životno je povezan s glumcem koji je igrao Voldemorta. Hero Fiennes Tiffin uistinu je nećak Ralpha Fiennesa koji je utjelovio 'Onog Čije Se Ime Ne Govori'.


                                                              Albus Dumbledore (Michael Gambon)

Radeći na scenariju za ovaj film, J. K. Rowling, prvi put je otkrila da je Albus Dumbledore gay. U izvornom scenariju postojala je rečenica u kojoj Dumbledore govori o svojoj zaljubljenosti u jednu djevojku, što je potaknulo Rowling da objasni da se on zaljubio samo jednom i to u velikog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda koji mu nije uzvratio osjećaje.

U film su dodane tri scene kojih nema u knjizi - rušenje Milenijskom mosta na početku filma, borba Harryja (Daniel Radcliffe) s konobaricom na podzemnoj stanici prije susreta s Dumbledoreom (Sir Michael Gambon) te napad Death Eatera na Burrowa.