Besplatno klizanje tijekom školskih praznika

Već 60 godina djeca Grada Zagreba školske praznike mogu provesti uz Odmorka. Svaki radni dan na Šalati, ali i u drugim sportskim objektima učenici se mogu besplatno upoznati s raznim sportovima.

Da školski praznici mogu biti ispunjeni i zabavni, znaju polaznici Odmorka. Učiti klizati nije lako, ali nije ni nemoguće.

- Pa odavno sam već to naučio. Ali puno, puno vremena je trebalo da naučim klizati, rekao je polaznik Martin.

Predznanje je poželjno, ali se na kraju uz stručnu pomoć sve lakše savlada.

- S njima na ledu su educirani profesori, znači s pedagoškom spremom. Pazimo da postoji nekakav red, ponašanje, kućni odgoj, rekao je profesor tjelesne i zdravstvene kulture Goran Berić.

- Šest do sedam puta tjedno treniram, na početku se raskližemo i razgibamo, nakon toga vježbamo pa na kraju igramo, rekla je polaznica Gita.

Za djecu su i ljeti ovdje organizirane izvanškolske aktivnosti.

- Vraćaju se, pogotovo ovi koji probaju programe. Imamo naznaka iz klubova s kojima surađujemo da čak i ostaju trenirati, imamo i neke državne prvake koji su potekli iz programa Odmorko, rekao je voditelj sportskog programa HŠS grada Zagreba Hrvoje Lekić.

Reakcije roditelja i djece iznimno su pozitivne. Mlađi, ali i oni stariji mogu se priključiti video disco klizanju svaki radni dan u dva termina: od 18 sati ili od 20 sati i 30 minuta.