Završava Advent u Zagrebu

Zagrebački Advent sutra zatvara vrata. Tijekom proteklog mjeseca posjetitelji su uživali u brojnim kulturnim manifestacijama i bogatoj gastronomskoj ponudi.

Iako se ovaj put nije natjecao za najbolji advent u Europi - sa svih strana stižu pohvale.

Richard već treću godinu uživa na zagrebačkom Adventu. Dosad je posjetio onaj u Amsterdamu, Beču, Grazu i Parizu. Ali ovamo se uvijek rado vraća.
- Stvarno je odlično, hrana i glazba, jako je živo u gradu i mislim da je ovo odlična reklama za Zagreb. Dobro sam se  zabavio, rekao je Richard, turist iz Nizozemske.

Na Strossmayerovu šetalištu uživalo se u dobroj glazbi i bogatoj gastronomskoj ponudi.

- Mi smo ovdje na gornjem gradu već petu godinu i vrlo smo zadovoljni. Čini nam se da se mnogi vraćaju i da im je ovo jedna od najljepših destinacija na adventu, naglašava Zlatan Jaganjac.

Mario Žerjavić prvi put ovdje ima kućicu. Zadovoljan je prometom. Uz uobičajenu ponudu kobasica i kuhana vina nudili su i neke novitete.

- Vafli su nam bili ove godine top. Napravili smo dobru priču s njima i ljudi su zadovoljni pa su se vratili po par puta, govori Mario Žerjavić.    

Iako su se najčešće tražila klasična jela, neki smatraju da treba uvesti raznolikiju ponudu.
- Sve skupa malo je i jednolično jer ima puno hrane i ne nudi se nekakvih  drugačijih proizvoda ili obrta, rekao je Tomislav.
Prema nepotpunim podacima u prosincu je u Zagrebu zabilježeno 132 000 dolazaka i oko 245 000 noćenja.