Kulturni pregled s nogu: Živciram sam sebe!

U tjednom pregledu Kulture s nogu preporučujemo dvije izložbe, jednu kazališnu premijeru i najljepše oblikovane hrvatske knjige.

Ne propustite izložbu 'Stoljeće djeteta u Hrvatskoj : djetinjstvo i školovanje u 20.stoljeću' u Hrvatskom školskom muzeju, koja do 31. kolovoza predstavlja izbor iz više od 3500 različitih predmeta iz djetinjstva poput igračaka, školskih dokumenata, fotografija, spomenara, školskih torbi i pernica, slikovnica i ostale građe koju su građani darovali muzeju.

Najljepše oblikovane hrvatske knjige predstavljene su u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, koja je provela natječaj radi odabira knjiga za međunarodni natječaj 'Best Book Design from all over the World', koji će se održati za vrijeme trajanja Sajma knjiga u Leipzigu, te za izložbu 'Book Art International', koja se organizira u sklopu Sajma knjiga u Frankfurtu.

Do 1. ožujka u Klovićevim dvorima svakako obiđite veliku izložbu ‘Umjetnost i život su jedno: Udruženje umjetnika Zemlja od 1929. do 1935’. Izložbom se obilježava devedeset godina od osnutka jedne od ključnih hrvatskih umjetničkih skupina između dva svjetska rata. udruženje umjetnika Zemlja.

Zagrebačko kazalište mladih u subotu, 18. siječnja, priređuje premijeru teksta Dine Pešuta u režiji Judite Gamulin. Komad 'H.E.J.T.E.R.I' govori o generaciji mladih kulturnih radnika koji stalno nekamo žure, plešu, 'partijaju', drogiraju se, plaču, vole, odlaze, vraćaju se, katkad se i ubiju, generaciji rođenoj za vrijeme socijalizma, a odrasloj u kapitalizmu.

Pogledajte tjedni pregled emisije Kultura s nogu: