Održan prvi županijski festival pjevača umirovljenika

U prepunoj dvorani Kazališta Virovitica ovog je vikenda održan prvi županijski festival pjevača umirovljenika. Na festivalu "Pjesme naše mladosti" izvedeno je 14 svima dobro poznatih pjesama. O najboljim pjevačima odlučivali su, uz stručni sud, i glasovi mnogobrojne publike.

Uz zvukove poznatih domaćih evergreena poput "Mirišu li naše ruže", "Zbog jedne divne crne žene" ili svjetski hit "O sole mio" festival je okupio pjevače treće životne dobi od kojih su neki prije četrdeset, pedeset godina pjevali na lokalnim festivalima u virovitičkom kraju.

- Tridesetak pjevača što klapa, što kvarteta, solo izvođača. To je bilo dosta kratko vrijeme da se to sve skupa izorganizira, ali evo kao što vidite, to je stvarno  fantastična posjeta naših sugrađana - zadovoljan je Stjepan Virag, organizator i predsjednik Županijske udruge umirovljenika.

Tako se za festival tražila stolica više jer glazbeni repertoar sa starijim, ali i nekim novijim skladbama, mnoge je vratio u dane mladosti.

- Lijepo je sjećati se mladosti, ali je lijepo u starosti živjeti s tim vremenom,  pa sam ja bila radosna iskreno reći čuti pjesmu "Cesarica", ali hvala i onima koji su me sjetili s nekim pjesmama iz mladosti - izjavila je Tugomira Reder iz Suhopolja.

Prema odluci žirija pobjednik festivala sa skladbom "O sole mio" bio je virovitički glazbenik Tomislav Lucić, dok je drugo mjesto pripalo Krunoslavu Mitrovcu iz Kapela Dvora za "Mirišu li naše ruže". On je dobio i prvu nagradu publike.

- Meni je drago što sam ja ponovno nastupio na tom jednom festivalu jer sam nastupio prije jedno četrdeset i nešto godina na prvom festivalu Virovitice i tu sam isto odnio prvu nagradu - kaže Tomislav Lučić iz Virovitice, pobjednik festivala "Pjesme naše mladosti".

- Ja konstantno pjevam s kolegama, s dečkima, sastavima - nekada po penzionerskim zabavama. Bio sam strojovođa pa sam završio igrom slučaja, da nisam išao kao za strojovođu, tko zna gdje bi mi kraj bio - kaže Krunoslav MItrovac, drugoplasirani natjecatelj i pobjednik u kategoriji glasovi publike.

Pjevače je glazbom pratio umirovljenički sastav "Stop" iz Virovitice, a publiku su zabavljali i komičari treće životne dobi, dok su polaznici Dnevnog boravka Crvenog križa pokazali neke od tjelovježbi za očuvanje vitalnosti.