Split uputio apel: Čuvajmo našu imovinu!

Grad Split ovih je dana putem medija građanima uputio apel "Čuvajmo našu imovinu!" Potaknulo ih je na to uništavanje dječjih i sportskih igrališta tijekom školskih praznika.

Dječje igralište u Žrnovnici. Niti mjesec dana je prošlo otkad je završeno. Bio je to božićni dar grada djeci Žrnovnice, vrijedan 600 tisuća kuna. No, djeca su se malo previše zaigrala.

- Bilo je razbijeno, demontiramo, sad je već malo popravljeno, šahtica gdje je pipa za vodu je isto bila razrušena, to je očigledno da su petarde. Pozvao bih zapravo sve roditelje da popričaju malo sa svojom djecom, da saznaju što im djeca rade jer u principu ovo je naše, nije ovo tuđe - poručuje Branko Sole, predsjednik MO Žrnovnica.

Sve potvrđuju čahure petardi pod penjalicama, ništa ih manje nema ni na terenima Sportskog centra Kamen Šine. Grad Split u svom apelu javnosti upozorio je na paljenje imovine i oštećenje opreme.

Sve vidi školski ravnatelj Božo Ujević. Podržava najavu potpune zabrane svih vrsta petardi tijekom cijele godine.

- Ma evo i ove godine baš zato što su se u blizini škole bacale petarde u predbožićne blagdane morao sam ići u razrede vidjeti malo učeničke torbe i moram reći da je i prilikom tih pretresa nađeno nekoliko, ne puno, ali bilo je petardi među učenicima - kaže Ujević, ravnatelj OŠ Kamen - Šine, Split.

Budući da ni u drugim gradskim četvrtima stanje nije bolje, grad je pozvao i djecu i roditelje na odogovronije ponašanje - jer paljenje, razbijanje i uništavanje nisu igra.