U Backo Mini Expresu kuju velike planove

Novi  planovi se kuju u Backo Mini Expresu, jednoj od najvećih maketa željeznice u Europi koja je postala i Muzej vlakića. Još smo jednom zavirili u svijet umanjene realnosti u omjeru 1:87, gdje svakodnevno prometuje 140 vlakova na čak 1500 metara tračnica.

Djeca jure u školu, ali ipak prelaze samo na zeleno svjetlo.Posla imaju radnici na gradilištu i policija na cesti. Na groblju je tek nekoliko ljudi, a u gradu gužva. Pazi se na svaki detalj.  Inspiracija je naš Zagreb iako ovdje sljemenska žičara već vozi.

- To je jedina maketa u Europi gdje se skijaši spuštaju dole, moji dečki su uspjeli to tehnički rješiti. Imamo i Janicu bez štapa i Rukavice i Eliasa kolegu, jer su oni bili kod nas prošle godine prije Sniježne kraljice, kaže Antun Urbić iz Backo Mini Expressa.

Sve je počelo s hobijem koji je prije 4 godine postao pravi posao. Sada imaju čak kilometar i pol pruge. Imaju i 'lightshow' - grmljavinu, munje i gromove, a čak i kiša pada po posjetiteljima. Vjerojatno ih je i zbog toga samo za Advent posjetilo oko 7 tisuća ljudi među kojima i dosta stranaca.

Ne čudi da imaju velike planove.