Jean Paul Gaultier najavio svoju posljednju reviju

Slavni modni kreator Jean Paul Gaultier najavio je u petak da će njegova revija visoke mode u srijedu u Parizu biti "posljednja" nakon 50 godina karijere i rekao da će pokrenuti novi projekt sa svojom modnom kućom. To je objavljeno netom prije početka Tjedna mode u ponedjeljak.

"22. siječnja 2020. proslavit ću 50 godina karijere u modi velikom revijom visoke mode u Theatre du Chalet. To će biti moja posljednja revija. Ali budite sigurni da kuća Couture Gaultier Paris nastavlja s projektom čiji sam pokretač, koji će vam uskoro biti otkriven, naveo je kreator u priopćenju koje prenosi AFP.

Francuski stilist (67) koji je karijeru počeo u modnoj kući Pierre Cardin, nezaobilazna je figura u svijetu mode nakon što je 80-ih preokrenuo modna pravila. Autor je legendarnih kreacija poput korzeta sa stožastim grudnjakom za Madonnu.

Od prvih kolekcija, Gaultier je spretno miješao rodove, spolove i epohe. Taj sin računovođe odrastao je blizu Pariza i od malih nogu je šivao s bakom. Kreirao je suknje za muškarce 1984. godine jer za njega "muškarac svoju muškost ne nosu odjećom, već mu je ona u glavi".