Fišijada Geza Gudlin: Natjecanje u spravljanju najgoreg fiša

Slavonci i Baranjci poznati su po tome da kuhaju odličan riblji paprikaš. Brojna su natjecanja u pripremanju tog jela. No u Osijeku su se odlučili za zaokret. Na popularnoj fišijadi Geza Gudlin već se sedam godina natječu u kuhanju najlošijeg fiša.

Tomislav Barić
, organizator fišijade "Geza Gudlin" na osječkoj Tvrši, kazao je da je pripremljeno 150 kotlića, 500 kg ribe, 150 litara vina, 150 litara vode i kruh. Tročlani ocjenjivački sud imao je pak puna usta posla. Darko Dumančić, predsjednik ocjenjivačkog suda, pomno prati spravljanje fiša.

- Pojedinci su htjeli kuhati fiš na plinu i odmah su dobili žuti karton, kazao je.

Cilj je skuhati što lošiji fiš pa su tako začini majstora kotlića sve originalniji. Boris Jošević tako je priložio "malo gumenih bombona domaće baranjske kobasice, čvaraka, slanine i malo ljubavi."

Sve sudionike fišijade veže ljubav prema slavonskoj gastronomiji i sjećanje na legendarnog osječkog ugostitelja Gezu Gudlina. Ona se i održava po Gezinu načelu: svima svega i sve naopako, no na kraju su se svi ipak dobro najeli.