Mladi par otkriva nove horizonte

Mladi par Igor Goić i Sandra Župan iskoristili su mogućnosti današnjih tehnologija na kreativan način i sa svojih putovanja objavljivali dojmove. Željeli su time sve zainteresirane upoznati s Hrvatskom, pa i s njenim najmanje poznatim dijelovima.

Tako su njih dvoje na Instagramu pokrenuli profil "The Horizoners".

- To je nastalo zapravo iz nekog našeg prvog đira, kad smo išli naći gdje se uopće nalazi jama Mamet. Nakon što smo ju našli, poslije smo vidjeli na horizontu ostatak planina. Ona je htjela ići do tamo. Onda smo došli do jednog horizonta, krenuli do drugog i tu je nekako nastala ideja. Inače se oboje bavimo snimanjem i volimo putovati, istraživati, rekao je Igor.

Na profilu "The Horizoners" mogu se objavljivati videouratci koji traju do minute pa mladi par razmišlja o širenju na druge platforme.

-  Danas je veliki problem arhiva. Ne postoji sto posto siguran način za arhivirati nešto. Jedini danas zapravo siguran način je da nešto "aploudaš" ili na Facebook ili na Instagram. Ne vjerujem da su to neke platforme koje će propasti, kazao je.

I tako oni spremaju na svima vidljivo mjesto prirodne ljepote koje su imali priliku snimiti. Upravo je sklonost avanturi u prirodi spojila ovaj skladan par.

Sandra je kazala da nije dosad imala ekipu koju to zanima.

- Ponašamo se u skladu s prirodom jer prirodu treba cijeniti, treba imati strahopoštovanje prema prirodi, dodaje i pojašnjava da je zbog toga pohađala tečajeve speleologije i ronjenja.

Oboje su ronioci, speleolozi, planinari, uskoro praglajderi, a po potrebi jedriličari. Poslovnih ponuda ne nedostaje, a budućnošću se ne opterećuju - dok je ljepota za snimanje, uvijek će biti i publike.