Vinkovčani pomažu u požarima ozlijeđenim životinjama Australije

Volonteri cijeloga svijeta ujedinili su se u izradi torbi, rukavica, dekica, omota i vestica za koale, mladunčad klokana, šišmiše i druge životinje nastradale u divljim požarima koji haraju Australijom. Akciji pomoći stradalim životinjama pridružili su se i Vinkovčani.

Potresne slike iz požarom zahvaćenih šuma u Australiji obišle su cijeli svijet. Ni male koale i klokani nisu mogli izbjeći vatrenu stihiju.

- Zločesti ljudi su zapalili vatru i roditelji su bježali pa su im ispali mališani, kazala je Lea Šimunić.

Za njih sada članice vinkovačke udruge "Samo pozitivno" izrađuju male tople vrećice.

- U kojem će biti životinje koje su stradale utopljene koji će im zamijeniti majčinski dom, rekla je Irena Mudri Simunović iz Udruge "Samo pozitivno".

Cijeli Vinkovci udružili su se u krojenju i šivanju. Jer mnoge životinje koje su preživjele požar su jako ozlijeđene.

- Ovdje se stavi životinjica da legne i ovako se životinjica omota najviše šišmiš i tako su oni othranjuju previja ih se daje bočica ujedno ne mlate krilima dok ne ojačaju da bi se mogle pustiti u divljinu, izjavila je Jasminka Šarić iz istoimene udruge.

Prikupljaju sve: od pelena, dekica do toplih tkanina. I mole dobre ljude da se odazovu ovoj akciji.

- Prvi smo i jedini u Hrvatskoj koji su za sada organizirali ovakvu akciju, kazala je Šarić.

- Uvijek polazimo od toga da spasimo samo jednu životinju mi smo napravili posao, rekla je predsjednica Udruge "Samo pozitivno" Mara Majstorović.

- Osjećaj je predivan nekome pomoći je uvijek lijepo a životinjama koje su najnemoćnije mislim da svaka pomoć dobro dođe, kazala je Irena Mudri Simunović.

Iz najstarijeg europskog kraja u daleku Australiju do kraja mjeseca planiraju poslati 200 ovakvih torbica.