Hrvatska postaje hit odredište za mladence iz cijelog svijeta

Velike svadbe ponovno su u trendu. A siječanj je pravo vrijeme za pripreme vjenčanja koja su najčešća na proljeće i u jesen. Sve je više i mladenaca iz inozemstva koji za taj važan dan izabiru našu zemlju. Uz Dubrovnik i Istra se polako pretvara u destinaciju vjenčanja.

Počelo je s ruralnim vilama u središnjoj Istri, a sada su sve traženija urbana odredišta. Pulski Kaštel, s morem i dvotisućljetnom arenom u pozadini - ono je što većina mladenaca iz inozemstva želi na svojim fotografijama.

- Traže nekakve gradske površine i lijepe lokacije koje su uz more ili s nekakvim prekrasnim pogledom i da imaju nekakvu svoju priču i povijest iza sebe, rekao je Leo Levaj, voditelj restorana u Puli.

I restorani uz more čest su izbor, osobito za klijente iz sjeverne Europe.

- Stranci su oduševljeni jer imaju priliku s barkom doći na naš mol, tu se vjenčati, dočekaju ih i po crvenom tepihu dođu do restorana, rekla je organizatorica vjenčanja Velka Šuran.

Uvijek je riječ o velikim svadbama i dobrostojećim mladencima koji ostaju u Istri i tjedan dana, i to zajedno sa svojim uzvanicima. Trend povratka velikih svadbi prati i Hrvatska. I nije sve u vjenčanici, cvijeću i torti.

Pulski sajam potvrđuje kako priprema vjenčanja danas iziskuje raznoliku uslužnu djelatnost. Tako ima posla za male poduzetnike s poluotoka. A za turizam - barem kada je o strancima riječ - vjenčanja su još jedan oblik ponude koji može produljiti sezonu.