Rijeka sve traženija destinacija na kružnim putovanjima

Mediteran je, nakon Kariba, najposjećenije odredište na kružnim putovanjima. Taj oblik turizma najbrže raste već 20 godina, a još brži rast očekuje u ovom desetljeću. Potvrđuje to i udvostručeni porast zanimanja za Rijeku, ovogodišnju europsku prijestolnicu kulture, u koju će ove godine uploviti više od 40 kruzera s gotovo 100 tisuća putnika.

Svaki sedmi turist na kružnim putovanjima ponovno se vraća u destinaciju, pa bi i ovi putnici mogli opet u Rijeku. Upravo zbog blizine tržišta i novih, atraktivnih odredišta poput Rijeke, broj kružnih putovanja na Mediteranu u idućih 10 godina porast će još 50 posto. U Rijeci su spremni.

- Jedna od važnijih investicija bila je investicija u pontone - 2 milijuna kuna s PDV-om. Na taj način ćemo smanjiti pritisak kruzera koji su se servisirali na kontejnerskom terminalu Brajdica. S tim pontonima smo dobili potrebne uvjete da ih možemo servisirati unutar lukobrana Mololongo, rekao je Denis Vukorepa, ravnatelj Lučke uprave Rijeka.

Krstarenja više nisu više rezervirana samo za bogate ili starije, a novi brodovi s različitim ponudama, gastronomskim, zabavnim i digitalnim sadržajima sve više privlače mlađe putnike i obitelji.