Noć muzeja

Više od 210 muzeja, galerija i ustanova u kulturi i više od 100 hrvatskih gradova, općina i mjesta bogati se programima uključilo u 15. Noć muzeja sa zajedničkom temom "Velike obljetnice hrvatskih muzeja".

Sutra se održava Noć muzeja
Obljetnička Noć muzeja - izravno iz hrvatskih muzeja na Prvom

Noć muzeja službeno otvorena u Muzeju za umjetnost i obrt

Noć muzeja, koja se održava diljem Hrvatske, službeno je otvorena u u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO),  jednom od muzeja koji ove godine obilježavaju veliku obljetnicu, što je i središnja tema 15. izdanja te popularne manifestacije.

Noć muzeja je manifestacija koja je započela 2005. godine s nekolicinom zagrebačkih muzeja koja je tijekom godina prerasla u najznačajniju manifestaciju hrvatskih muzeja.

Važno je jubilarnu Noć muzeja povezati s dvije velike obljetnice: 200 godina postojanja i rada Arheološkog muzeja Split, osnovanog 1820. i 140 godina Muzeja za umjetnost i obrt osnovanog u Zagrebu, osnovanog 1880.

Više od četrdeset zagrebačkih muzeja, galerija i baštinskih ustanova u Noći muzeja otvoreno je do kasnih noćnih sati, s nizom besplatnih obilazaka stalnih postava i aktualnih izložbi, kao i za tu prigodu posebnih programa.

Manifestacija traje od 18 sati do 1 sat poslije ponoći.

Obljetnička Noć muzeja - izravno iz hrvatskih muzeja na HTV 1 u 20:05

U šezdesetak minuta televizijskog prijenosa prošli smo Lijepom Našom. Domaćini - muzeji su MUO u Zagrebu, Arheološki muzej u Splitu,  te MMSU u Rijeci, koji u Noći muzeja izložbom Davida Maljkoviča inauguriraju Novu godinu za grad Rijeku koji postaje Europskom prijestolnicom kulture.