Šajeta: Svirao sam u zatvoru i našao publiku koja mi ne može pobjeći

U ovotjednom izdanju talk-showa 5.com s Danielom u gostima kod Daniele Trbović bili su naša proslavljena bacačica diska i najbolja europska atletičarka u svojoj disciplini Sandra Perković te kantautor, glazbenik i predvodnik ča-vala Dražen Turina Šajeta.

Sandra Perković već osam godina zaredom proglašena je najboljom hrvatskom sportašicom godine.

- Da, u izboru Sportskih novosti Janica Kostelić i ja smo se izjednačile po broju nagrada, tako da će ova godina u kojoj se nalazimo biti presudna. Vidjet ćemo hoću li možda ja preuzeti titulu, najavila je Sandra.

Nakon što je pobrojila Sandrine velike uspjehe, voditeljica je dala priliku Šajeti da gledateljstvo informira o svojoj svakodnevici i preokupacijama.

- Čime se ti baviš, nisam te vidjela sto godina. Od čega živiš i što fiskaliziraš, išla je ravno u glavu Daniela.

- Uvijek me pitaju od čega živim. Pa ja sviram po selima i to od srednjih pa do većih sela. Uvjet je da mjesta u kojima nastupam počinju s "donja" ili "donji". Ili pak "sveta" ili "sveti". Moram reći da sam u nekim selima svjetski poznat, brzo se snašao Šajeta. Dodao je da puno nastupaju te da imaju "brdo" autorskog materijala. - Imam hitova kao Mišo Kovač pa tako publiku sa svojim repertoarom davim dva do tri sata, priznao je.

Da stvarno voli gostovati po neobičnim mjestima, dokazao je i pričom o  nastupu u riječkom zatvoru.

- Trebali smo svirati sat vremena, a zatvorenici su tražili da sviramo duže. Rekao sam im da nećemo u sat vremena stići sve odsvirati, a onda je netko iz publike dobacio – pa mi imamo vremena, ispričao je i nasmijao sve u studiju. Nakon te svirke od sina je dobio nezaboravni komentar - Moj tata je svirao u zatvoru. Konačno je našao publiku koja mu ne može pobjeći. 

Sandra je otkrila sve o svojim ritualima i pripremama prije natjecanja te kako se motivira.

- Kad izlazim iz sobe prije nastupa, volim da je sve na svojem mjestu. To je nešto što me smiruje. Ne volim nered pa tako to smatram nekim svojim ritualom koji mi daje mirnoću pred sam nastup.

Dodala je da prije natjecanja uvijek smatra da je to njezin dan.

- Ako čovjek krene s pesimizmom, onda od toga ne bude ništa. Nekad se poklopi da to nije tvoj dan, a onda moraš iz same sebe izvući ono najbolje. Moj trener kaže da nije vidio sretniju osobu od mene kad pobijedim. Ta dominacija u bacanju diska me strašno ispunjava, otkrila je.

- Pa ti si onda alfa-atletičarka i voliš dominirati, zaključila je Daniela.

Od uvijek dobro informirane voditeljice doznali smo i kako Sandra na napornim i teškim treninzima ipak nađe vremena za šalu i motivaciju.

- Kad sam najumornija, tada na treningu krene show. Počnem pjevati, najavljivati svoje nastupe i ludirati se. Ima tu svega. Jednostavno pokušavam pronaći motivaciju da nastavim i izdržim do kraja. Nije to lako, kazala je.

U već neizostavnom glazbenom dijelu emisije Šajeta je otpjevao dvije pjesme, Moji koraki i Evergreen, te pokupio ovacije publike u studiju.