12. veljače 2000. - Umro Charles Schulz

Simpatični psić Snoopy, koji ne govori gotovo ništa, ali obožava pizzu i pivo, izmišljeni je lik komičnog stripa „Peanats autora Charlesa Schulza, američkog crtača koji je umro 12. veljače 2000.

Osjećam se blagoslovljenim što sam mogao činiti ono što volim gotovo 50 godina. To što ste vi prigrlili Charlesa Browna i Snoopyja bilo je za mene posebna motivacija, izjavio je Schulz. Još kao dječak Schulz je bio iznimno povučen i zbunjen pa je svoje osobine pripisao Charlieju Brownu, glavnom liku svoga stripa. Izlazio je najprije tjedno, u gradskim novinama, pod naslovom L'il Folks sve do 1950., kada se pod naslovom Peanuts našao na stranicama osam cijenjenih dnevnih novina poput Washington Posta.

Charlie Brown od početnih nekoliko gegova izrastao je u popularan lik u društvu Patty, Shermy, Violet, sveprisutnog psa Snoopyja, njegove žute ptičice Woodstock i mnogih drugih likova. Snoopy je od svih postigao najveću slavu. Od šutljivog psića postao je inteligentan lik. Motiviran uspjehom, Schulz je neumorno crtao: Snoopyja je učinio pilotom, plesačem, a onda ga je poslao čak i na Mjesec! Iz dana u dan, strip Peanuts postajao je sve popularniji.

Charles Schulz dobio je niz umjetničkih priznanja, a jedini je američki crtač dobitnik najprestižnije Reubenove  nagrade. Iza njega je ostalo više od 18 tisuća stripova uvezanih u više od 200 knjiga. Nakon uspjeha stripa, snimljene su crtane epizode, te filmovi, pa je popularni Snoopy trajno prisutan na radost malih i velikih.