U KBC-u Zagreb otvoren vrtić za djecu djelatnika

U KBC-u Zagreb otvoren je vrtić u kojem će boraviti djeca njegovih djelatnika. Nadaju se da će takvu praksu prihvatiti slične ustanove diljem grada - jer, pokazalo se, roditelji često zbog smjenskog rada nemaju gdje ostaviti djecu.Prostor na 1100 kvadrata bit će na raspolaganju za dvjestotinjak mališana - raspoređenih u čak devet obrazovnih skupina.

- Sada bih samo izrazila svoje zadovoljstvo ovim prostorom koji je uređen prema standardima koji su nužni za poticanje svestranog razvoja djeteta, kaže Snježana Osić Sladžak, odgajateljica u Dječjem vrtiću Bukovac.

- Imamo najsuvremeniju opremu, didaktička sredstva, okruženje je prilagođeno svoj djeci, ističe njezina kolegica Monika Gudlin.

Uz redovne predškolske programe, roditelji će djecu moći upisati na brojne dodatne aktivnosti.

- Engleski, njemački, francuski, Montessori, za darovite, predškolu i sve ostalo, mi stvarno imamo niz programa, kaže ravnateljica vrtića Gordana Lukačić.

Ovo je četvrta lokacija na kojoj je Dječji vrtić Bukovac otvorio podružnicu. Posebno ih veseli jer su prvi u gradu ponudili ovakvu uslugu djelatnicima nekog bolničkog centra.

- Puno im je jednostavnije djecu ostaviti u sigurnim rukama blizu svog radnog mjesta i otići na miru raditi, a ima još i smještajnih potreba na području općine Maksimir, ističe Lukačić.

Pjesme i veselja sigurno neće nedostajati. Ovo je ujedno šezdeseti dječji vrtić otvoren u Zagrebu.