Posadili više od 65 tisuća stabala, oni su Ponos Hrvatske

I ove godine udruga Ponos Hrvatske , dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija, dodjeljuju nagradu ''Ponos Hrvatske''. Poštene, dobre i hrabre nagradit ćemo 15. put!

Borba protiv svakog oblika nasilja ove će godine biti u fokusu dodjele nagrade Ponos Hrvatske. Među dobitnicima ćemo tako vidjeti ljude koji su se uspjeli othrvati nasilju, one koji su ga spriječili i one koji su se pobrinuli za žrtve nasilja. Upoznat ćemo ljude koji su prava inspiracija. Unatoč raznim hendikepima, uspjeli su ostvariti svoje snove i visoke ciljeve koji su i mnogim zdravim ljudima prilično nedostižni. Među ovogodišnjim kandidatima ima i onih koji su riskirali život spašavajući neznance te onih koji su svoje slobodno vrijeme odlučili posvetiti bolesnoj djeci. Neki su život posvetili očuvanju prirode i općenito našeg planeta, a neki su se pobrinuli za djecu koju nitko drugi nije htio.

Dobitnicima će nagrade biti uručene 25. veljače u zagrebačkom City Plaza centru, a dodjelu ćete moći pratiti u izravnom prijenosu na našem drugom programu od 20 sati.

Šesteročlani žiri odabrao je 15 dobitnika ovogodišnje nagrade Ponos Hrvatske. Možete ih upoznati u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska", danas donosimo priču o izviđačima.

Šume - pluća planeta na kojem živimo. Bez njih ni mi ne bismo opstali. Posljednjih godina zbog klimatskih promjena, globalnog zatopljavanja ili ljudskog faktora požara je sve više, u svijetu i kod nas. Hvalevrijedan projekt pošumljavanja opožarenih područja "Boranka" osmislili su u Savezu izviđača Hrvatske. Oni su ponos Hrvatske.