Prognoza pobjednika Oscara uzbunila Twitter

Poklonicima Oscara možda se učinilo da su se vratili u 2017., kada je zahvaljujući pogrešnoj omotnici proglašen krivi pobjednik, jer se u ponedjeljak činilo da je Akademija filmske umjetnosti i znanosti objavila službene "prognoze" ovogodišnjih pobjednika.

Dan uoči završetka glasanja za Oscare prema Akademiji najbolji je film Bong Joon Hoov "Parazit", a najbolji režiser Sam Mendes za film "1917."

Tvit koji je mnogo puta prenesen i koji je u međuvremenu izbrisan brzo je izazvao zbunjenost i mnogi su se pitali je li akademija pogreškom prerano objavila pobjednike ili je njezin račun na Twitteru hakiran.

- Jeste li upravo sve pokvarili?, upitao je jedan korisnik na Twitteru.

Drugi je napisao da je voditelj društvenih medija u Akademiji "imao loš dan".

Zbunjujući tvit, koji je prenio imena koja se smatra vodećim kandidatima u pojedinim kategorijama, povezan je s lansiranjem automatske društvene aplikacije nazvane "Oscars Prediction Experience" koja omogućava korisnicima da stvaraju i dijele vlastita predviđanja uoči dodjela Oscara.

Akademija nije odmah reagirala no oglasio se stručnjak za filmske nagrade Kris Tapley koji je napisao: 'Oladite svi, to je prognostička aplikacija!.