Čokoladna statua Dore
U Opatiji bajnoj oduvijek se uživalo u pjesmi, balovima, koncertima i samom ugođaju kojeg ova kvarnerska dama nudi na jedan poseban način. Sve te blagodati već više od desetljeća spajaju se na jednom neobičnom mjestu - u jedinstvenoj maloj tvornici čokolade u prizemlju nadaleko znane kavane Continental. U njoj posjetitelji mogu vidjeti primjerice čokoladnu Damu s galebom, Orašara - ali i statuu Dore.
Praline, čokolade s najrazličitijim okusima, čokoladni namazi - tek je mali dio toga što se okusiti može u ovom raju za slatkoljupce. I one koji to možda nisu, no nakon posjeta Choco Svijetu - htjeli to ili ne - postat će ljubitelji slatkoga.
- Ja mislim da je to jedna od najpoznatijih opatijskih atrakcija, naravno da se mi posebno pripremamo za poznati opatijski Festival čokolade, ali ovdje se u čokoladi može uživati tijekom cijele godine, u degustacijama, raznim radionicama koje radimo s čokoladom, u našim čokoladnim pralinama i u čokoladi u svim oblicima, bojama i okusima, tako da je ovo zapravo raj za male i velike, rekao je izvršni koordinator marketinga Ivan Sarajlić.
Ovih dana možda postane i raj za one koji su sanjali postati vlasnikom jedne od najpoznatijih statua u Hrvata - statue Dore.
- Mi se ovdje čokoladom igramo i to tijekom cijele godine tako da smo u suradnji i u dogovoru s HRT-om došli na ideju da bi za ovaj najveći glazbeni događaj u Opatiji, ali i u Hrvatskoj, pripremili jedno posebno izdanje Dore, a to je prava čokoladna Dora, kazao je Sarajlić.
Čokoladna statua napravljena je po predlošku one prave, a već na prvi pogled svakom će ljubitelju čokolade izazvat će zazubice.
- Našu Doru je napravio naš tim stručnjaka od vrhunske čokolade, koristili smo tamnu i bijelu čokoladu pri izradi, ručno je oslikana. I koliko je teška? Teška je više od 2 kilograma, rekla je Martina Jelinčić.
Dva kilograma čistog zadovoljstva! No za ovu statuu - glas i sluh padaju u drugi plan.
- Kriteriji su malo drugačiji, mislim da pjesma ovdje nije u prvom planu, dovoljno je pogoditi okus jedne od naših pralina koju na degustaciji probate i evo za nagradu dobijete pravu čokoladnu Doru, kazao je Sarajlić.
A vjerujte nam na riječ - to pogađanje nije lak posao, s obzirom na to da se u čokoladnom svijetu praline pune s najneobičnijim sastojcima - od ačeta balzamika do maslinovog ulja i istarskog terana. Možemo vam samo poželjeti sreću i iskusno nepce - pa se možda i vi okitite ovom prestižnom statuom.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!