Nakon što je spašen iz klaonice, konj Ringo je dobio i prijatelja

Konj Ringo, kojeg je nedavno iz klaonice spasila Udruga iz Međimurja, udomljen je na farmi pored Petrinje, a kako bi mu sada život na slobodi bio još i ljepši, doveli su mu društvo - konja Zeroa, također spašenog iz klaonice.

Svjetlija budućnost Ringu se dala naslutiti nakon apela djevojke, koja nije željela da njezin prijatelj - konj Ringo - završi kao hrana. Apel je uspio - Ringo je otkupljen i tako spašen iz klaonice. U tome je djevojci pomogao i stilist Viktor Drago. Ringa su prebacili na farmu u okolici Petrinje koja je sada njegov novi, sretni dom.
Ringov put: od Istre i klaonice do Petrinje

Ringo ima 12 godina. Život je proveo u Istri okružen ljudima i drugim konjima. Služio je za jahanje, sve do nedavno kada mu je otkrivena plućna bolest koja podsjeća na astmu. Bolest je vjerojatno dobio udisanjem čestica prašine iz sijena dok je vrijeme provodio u zatvorenom. Stoga ga je tadašnji vlasnik, kako su objavili zabrinuti ljudi, prodao farmi koja životinje prodaje za prehranu.

No kada je za to saznala djevojka koja je jahala Ringa i koja ga je zavoljela toliko da je tog predivnog konja smatrala i svojim prijateljem. U želji da ga spasi od sigurne smrti, htjela ga je otkupiti pa se za pomoć se javila ljubiteljima životinja koji su zatim organizirali akciju prikupljanja novca.

U akciju su se uključili ljudi dobra srca koji su odlučili donirati novac kako bi spasili Ringa da ne završi u kobasicama. Prema posljednjim informacijama, skupili su oko 3600 kuna, što je bilo dovoljno za otkup. Uspjeli su dogovoriti i njegov transport pa je Ringo krenuo na put u novi život - na farmu u okolici Petrinje. Prije nego što je krenuo u novi život, djevojka mu je kupila novi ular, dio konjske opreme pomoću kojega ga mogu voditi.

Društven je, boje se da ne padne u depresiju

Od bolesti i stresa Ringo se tako sada oporavlja na velikom gospodarstvu na kojem još nije bilo konja. Kako ne bi bio sam, odlučili su mu pronaći barem još jednog konja ili kobilu, jer će mu to pomoći da se prilagodi. U toj su odluci sada i uspjeli! Doveli su mu prijatelja - konja Zeroa koji je također spašen iz klaonice.

Za Ringa su kazali da je jako društven, ali da se boje da ne padne u depresiju. No sada do depresije ne bi trebalo doći, jer ima uza se ne samo ljudske prijatelje, već i konja Zeroa. Protiv depresije mu pomože i svježi zrak - daleko od gradova, industrije, buke i prometa. Na raspolaganju mu je oko 15 hektara prirode.