Rijeka 2020: trg za tete i barbe pričalice

I nakon što završe programi EPK-a Rijeka 2020 na Trgu svete Barbare ostat će klupice za tete i barbe pričalice zahvaljujući projektu Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić.

U sklopu projekta ‘Trg Svete Barbare djeci’ kojeg Udruga Portić provodi u okviru programa Europske prijestolnice kulture, taj je riječki trg oplemenjen je novim sadržajima za djecu - postavljene su klupice za čitanje i ormarić s knjigama i slikovnicama za posudbu.

- Ideja je da djeca na trgu uživaju u pisanoj riječi pa će tako moći knjige ili slikovnice posuditi i nakon čitanja ih vratiti, a moći će i sami slikovnice ili knjige koje više ne čitaju ostaviti u ormariću kako bi ih pročitala neka druga djeca, ističu iz Europske prijestolnice kulture Rijeka 2020.

Najavljena su javna čitanja, radionice predstavljanja knjiga i slikovnica, te druge aktivnosti koje potiču okupljanje i druženje na otvorenom u samom centru grada.

Na Trgu svete Barbare ekipa emisije Dobro jutro, Hrvatska družila se s tetom pričalicom, predsjednicom Udruge Portić Majom Opašić te predstavnicom organizatora EPK – Rijeka 2020 Marijom Katalinić: