Knin dobija novu šetnicu

Počela je gradnja pješačko-biciklističkog mosta u Kninu na rijeci Orašnici te uređenje šetnice prema Krčiću. Radovi se najvećim dijelom financiraju iz europskih fondova. A u Gradu ističu, pridonijet će te aktivnosti i očuvanju prirodne baštine, ali i približiti rijeku Krku Kninjanima i posjetiteljima.

Radovi su vrijedni 5,2 milijuna kuna.

A spojit će se šetnicom Knin i Krčić. Duga će biti tri kilometra, a na novouređenu šetnicu moći će se drvenim mostom preko Orašnice.

Radimo metalnu konstrukciju koja će biti položena na jednu i drugu stranu šetnici i to će biti ustvari temelj za rubnike koji će razgraničavati širinu sam šetnice, rekao je radnik Živko Ognjenović.

Plus će Kninu biti novouređeni pješačko-biciklistički kilometri. Jer ufaju se u turizam: kulturni i aktivni.

Tvrđava bi trebala biti centar priče ali ta priča bi se trebala u biti proširiti i na rijeku Krku i prema Nacionalnom parku koji napokon treba doći sa ulazom u Knin jer u Kninu počinje rijeka Krka, rekao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Novoj šetnici stoga plješću i turistički vodiči. Jer na njezinu kraju je 22metarski slap za kojega se raspituje svaki turist.

To je njima neizostavna destinacija izvor rijeke Krke i Krčić to je jedan fenomen prirodni koji privlače mnogi rekla je Zoja Radić, turistički vodič.

Do njega će se uskoro: pješice ili biciklom. I to tik uz kršku ljepoticu - Krku.

Civilizirana, uređena staza, ove ostale to su uglavnom označeni puteljci ili makedamski asfaltni puteljci rekao je Marko Pehar iz biciklističkog kluba "adrion Oros".

Iščekuju s nestrpljenjem otvaranje staze Kninjani. A rok za završetak radova je: listopad!