Nove mjere u suzbijanju prekršaja na moru

Nautička sezona počinje uoči Uskrsa. Za grad Hvar to znači povećanje prometa u gradskoj luci. Upravo se ondje razgovaralo o sigurnosti na moru, prevenciji prekršaja, a time i pojačanoj kontroli hvarskog akvatorija.

S prosječno više od 2000 uplovljavanja na dan u sezoni, grad Hvar jedna je od najprometnijih dalmatinskih luka. Dolaskom ljeta počinje prava ludnica na moru. Policija ima pune ruke posla. Bore se s raznim prekršiteljima zakona. Stoga je jedna od osnovnih zadaća informirati građane da bi se na njih djelovalo preventivno.

- Svi mi, počevši od malih ljudi do policije, lučke kapetanije i ostalih subjekata moramo provoditi razne mjere i radnje da bi sezone protekla kako treba, bez nesreća, rekao je načelnik Postaje pomorske policije Split Joso Vujić.

Od ove sezone Policijska postaja Hvar i Postaja pomorske policije Split uvode nove mjere u suzbijanju prekršaja na moru. Građanima i turistima uskoro će biti dostupna nova aplikacija, pomoću koje će moći policiji anonimno dojaviti prekršitelje. Uvode se noćne patrole na moru te stroži nadzor nad cijelim hvarskim akvatorijem.

- Nova turistička sezona. Novi izazovi za sigurnost. Naravno da ćemo mi kao policija biti prisutni s našim plovilima na moru. Pojačano ćemo kontrolirati i suzbijati sve prekršitelje, pogotovo one u vožnji pod utjecajem opojnih sredstava, objasnio je načelnik Policijske postaje Hvar Jure Tadić.

A za nove zadaće, hvarska policija odnedavno ima i novo policijsko plovilo. Momcima u plavom zasigurno će itekako pomoći u obavljanju njihovih dužnosti, u svako doba dana i noći, 24 sata na dan.