Prijeti li Opatiji betonizacija?

Prijeti li "staroj dami" - Opatiji betonizacija kakva je viđena u nekim južnodalmatinskim mjestima? Mnogi Opatijci strahuju da će "biser Jadrana" izgubiti prepoznatljivu arhitektonsku vizuru. Zato su pokrenuli potpisivanje peticije "Spasimo grad - zaustavimo betonizaciju".

U neposrednoj blizini nekadašnje vile Vrus niče ogromno betonsko zdanje. Legalno i sve prema zakonu. Zašto se Opatijci bune?

To je jedan apsurd sve veće zgrade, a sve manje građana. Više je ljudi bilo u Opatiji za vrijeme rata nego što je danas rekao je Marini Aničić.

Ova je zgrada dovršena prije nekoliko godina. Zjapi prazna bez ijednog stanara. Stanar susjedne zgrade komentira - nasuprot nas je devastiran prostor. Bilo je rečeno da će biti samo dva kata a pogledajte što je ispalo!

Jedanaest je godina prošlo od donošenja Urbanističkoga plana UPU-a Grada Opatije, građani putem peticije žele u budućnosti spriječiti mogućnost gradnje ovakvih mastodonata.

U posljednje vrijeme rade se samo točkaste izmjene u urbanističkom planu koje pogoduju privatnim interesima kažu naši sugovornici!

Opatija više nije stara dama, nego je Opatija najobičnija kurtizana, kaže Aleksandar Alobić.

Ne želimo nikakve političke igre, ističu - već samo kao pravi Opatijci žele sačuvati svoj grad od građevinskih manipulacija: ravnih krovova, ukopanih etaža, zidova u okolišu.