Karate mogu trenirati svi

U Šibeniku karate odnedavno treniraju i osobe s invaliditetom - u klubu osnovanom isključivo za njih. Tjelesna aktivnost od velike im je važnosti, kažu i sami, pa i zbog razvoja motoričkih sposobnosti. Inače, klub djeluje u suradnji s Udrugom oboljelih od cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invalida - Aurora.

Za pasom im: bijelo-žuti pojas! Ali neće dugo - tvrdi ova trojka. Pucaju visoko! "Zagrizli" su za karate - od prvog treninga. Prošlo je otada 8 mjeseci.

Odlična prilika da u okruženju s prijateljima mogu se ovako jedan put tjedno istrenirati rekla je Julija Karadakić iz Karate kluba Krka Šibenik.

Stvarno su pokazali zavidnu razinu znanja, a to su sve ostvarili svojim trudom i upornošću, rekao je trener u karate klubu Krka Šibenik Luka Čupić.

No bilo je, kažu, skeptika. Nisu rekli, ali mislili jesu: da kolica i karate ne idu skupa. Rijetko kad i treniraju sami. Gosti su im ovoga puta stigli iz Drniša. I to je plus njihovih treninga.

Karate utječe na bilo kakav vid društevnog života, na samopouzdanje, motoričke sposobnosti rekao je Antonio Šaršanski iz Josip Knežević, trener u karate klubovima Krka Šibenik i Krka Drniš.

Nika je 2001. godište. Radi se o djetetu koje je rođeno sa 6 mjeseci. i osoba je sa najtežim stupnjem invaliditeta. Bavi se plivanjem i karateom. Put im krči i udruga Aurora - već sedam godina.

Inkluzija! - to svi priželjkuju.

Njima treba uključiti se u redovni život, kulturni, život lokalne zajednice rekla je Marijana Rajić predsjednica Udruge oboljelih od cerebralne paralize i ostalih tjelesnih invaliditeta - Aurora.

Sport treba biti dostupan svima! Bez obzira na hendikep: tvrdi i vodstvo kluba.

Da ta djeca dobiju novu dimenziju, novi smisao. Jedan sportski način života a uostalom će im pomoći u socijalizaciji i dakle fizički i svaki drugi način, poručuje Knežević.

A idu karatisti u subotu put metropole. Na natjecanje. Očekivanja su im velika!